23. sept 2008

Sügispidu

Sügispidu 2008 toimus teisipäeval 23. septembril Puurmani Gümnaasiumi saalis, osa võttis 1.-3. klass.

"Me ajasime koolis harjaga lehti taga!" võis rääkida 1. klassi juntsu pärast pidu vanematele. See oli tema esimene pidu koolis. Tegelikult on see aga üsna tavapärane, et algklassid nõndaviisi sügist tervitavad.

Sel aastal tuli preili Suvi (Raili) sügisetunnet ostima Puurmani kooli. Otsiti seda kõigepealt lauldes ja osake sügist oligi saalis. 2. klassi Einari mõeldud lugu "Vahtralehe seiklused" rääkis loo vahtraleht Ervinist, kes koos teiste lehtedega mõnusalt kevadet ja suve nautis, sügisel läks aga ilusaks kirjuks ning ühel heal päeval üldse talveunne suikus.

Klassiti prooviti jalgadega õuna edasi anda ning seda ka lõua abil teha. Igaljuhul tuli olla väga meeskondlik ja teistega arvestav, muidu oli õun potsti põrandal. Järgmisena jagati lapsed sügislehtede ja -viljade abil rühmadesse. Osavuse mõõduvõtt algas lusikaga tõru kandmisel ja harjaga leheralli ajal oli kaasaelamist kuulda vist juba korrus alla ja ülesse. Aeg lendas ja juba harajatantsu ajal heliseski koolikell. Sügistunne oli igastahes käes ja preili suvel oli aeg jalga lasta. Enne aga jättis ta klassidele väikse ülesande, ehtida paljas vahtrapuu ilusate värviliste lehtedega e laste käešabloonidega. Suu tehti magusaks ja läinud see suvi oligi...



Kommentaare ei ole: