3. märts 2010

KINO peab ka saama:)

3. klass sõidab nädala pärast ehk kolmapäeval, 10. märtsil Tartusse. 11:45 algab Cinamonis film Alice Imedemaal.

Pilet maksab 30 krooni, sõit 20 kr, kokku 50 krooni. Palun anna teada, kas sa saad tulla. Raha tuua samal päeval.

Kui klass tegi Eesti kuulsustest tutvustusi, oli üheks persooniks ka Eesti laulja Kerli Kõiv. Just tema on laulnud Alice`i filmile taustaks.

Eestikeelses versioonis annavad oma hääle tegelastele Andrea Miku, Priit Võigemast, Evelin Pang, Taavi Eelmaa, Ivo Uukkivi, Tõnis Mägi, Indrek Ojari, Marika Korolev, Tambet Tuisk, Uku Uusberg, Maria Klenskaja, Egon Nuter, Aarne Üksküla, Mirtel Pohla, Jaan Rekkor, Margus Prangel, Anne Paluver, Anne Reemann, Veiko Tubin, Mari-Liis Lill, Hans Kaldoja, Kristiine Truu, Tõnu Piibur ja Erki Aule.

Huvitav teada:

"Alice Imedemaal" on 1865. aastal ilmunud Lewis Carrolli lasteraamat. Raamatu peategelane Alice järgneb küülikule auku ning satub isevärki maailma, Imedemaale, kus teda ootavad kohtumised muuhulgas Irvik Kassi, Hertsoginna, Unihiire, Kübarsepa ja loomulikult Märtsijänesega. Seiklused, mis tüdrukut imedemaal ees ootavad, on üks kentsakam kui teine, kuid viguriga ja õpetlikud viimane kui üks.

Lewis Carrolli 1865. aastal esmailmunud ja nüüdseks juba klassikaks saanud lugu ei ole mitte üksnes väga hea lasteraamat, vaid ka erakordselt vaimukas sotsiaalne satiir, mis pole tänasekski aktuaalsust kaotanud. Nende veidrate tegelaste juhtumistes peegelduvad lausa ehmatava tabavusega inimlik väiklus, eneseupitamine, tühikargamine ja lihtsalt nõmedus, mis meid ka nüüd ja praegu igal sammul ümbritsevad. (allikas: www.raamatukoi.ee)

Kommentaare ei ole: